Prognoza vremena: Danas i sutra sunčano, tokom noći na srijedu pogoršanje vremena

Danas će u Bosni i Hercegovini biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, uz nešto više oblaka, ponegdje na istoku može pasti i malo kiše.

Vjetar je slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32°C.

Sutra će tokom većeg dijela dana biti također sunčano malu do umjerenu naoblaku. Tokom noći na srijedu jače naoblačenje sa sjeverozapada u Bosni će uvjetovati kišu i pljuskove. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 34°C.

U srijedu će veći dio dana biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom noći na srijedu jače naoblačenje sa sjeverozapada u Bosni će uvjetovati kišu i pljuskove. Ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom se očekuje između 12 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27, na jugu zemlje do 31°C.

Sunčano vrijeme se vraća u četvrtak, uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 11 i 16, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 30, na jugu zemlje do 33°C.