Prognoza vremena: Danas oblačno sa kišom, za vikend pretežno sunčano

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme s kišom u Hercegovni i na jugozapadu Bosne. U ostatku zemlje se prognozira lokalno slaba kiša.

Vjetar je slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura će biti od 2 do 8, a na jugu zemlje od 9 do 13 °C.

Sutra se u Hercegovini i na jugozapadu Bosne najavljuje pretežno sunčano vrijeme. U ostatku Bosne pretežno oblačno, uz postepeno smanjenje naoblake u većini područja. Vjetar će biti slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka će biti od 0 do 5, na jugu do 8, dnevna od 5 do 11, na jugu zemlje do 16 °C.

Za nedjelju se u većem dijelu zemlje prognozira sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove prije podne magla i niska naoblaka. Vjetar će biti slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka će biti od -2 do 3, na jugu do 6, dnevna od 4 do 10, na jugu zemlje do 15 °C.

U ponedjeljak će jutro na sjeverozapadu Bosne biti pretežno oblačano. U ostatku zemlje se očekuje pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Prije podne kiša se očekuje na sjeverozapadu Bosne i ponegdje u Hercegovini, a poslije podne i dio noći u većini područja. Vjetar će prije podne biti slab, a poslije podne umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka će biti od -3 do 3, na jugu do 6, dnevna od 4 do 10, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu zemlje do 14 °C.