Prognoza vremena: Danas oblačno, za vikend kišovito

Danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, dok se kiša očekuje od večernjih sati i tokom noći na subotu.

Vjetar je slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.

Sutra će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Većina padavina se prognozira u prijepodnevnim satima. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, prije podne sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C.

U nedjelju će u našoj zemlji biti djelomično vedro i nestabilno s pljuskovima širom zemlje. Vjetar će biti slab, jugo prije podne, u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka će biti većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

Prvog dana naredne sedmice se prognozira oblačno vrijeme s kišom u nizinama. U višim područjima će padati snijeg. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 5°C, na jugu do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu do 14°C.