Prognoza vremena: Danas pretežno oblačno, a za vikend će preovladavati sunčano vrijeme

Danas će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Vjetar je slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka se očekuje većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu zemlje do 26°C.

Sutra će u našoj zemlji biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar će biti slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka će biti većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka se očekuje uglavnom između 20 i 26°C.

Tokom nedjelje će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi su mogući u centralnim, sjevernim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C.

U ponedjeljak će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar će biti slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka se prognozira uglavnom između 18 i 24°C.