Prognoza vremena: Danas pretežno oblačno, tokom vikenda pretežno sunčano

Danas će u Bosni prije podne biti pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima, ponegdje, prolazni pljuskovi se očekuju u sjevernim, centralnim i istočnim područjima.

Tokom dana, postupno se očekuje smanjenje oblačnosti. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno će biti sunčano vrijeme.

Vjetar je slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 37°C.

Sutra će u našoj zemlji biti pretežno sunčano vrijeme. Očekuje se slab vjetar zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 14 i 19, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35, na jugu zemlje do 38°C.

Pretežno sunčano vrijeme se prognozira i u nedjelju. Vjetar će biti slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 17 i 22, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 39°C.

I u ponedjeljak se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar će biti slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 18 i 23, na jugu zemlje do 26, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 39°C.