Prognoza vremena: Danas pretežno oblačno vrijeme

Danas se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz postepeno naoblačenje. U Bosni je povremeno moguće provijavanje slabog snijega.

Vjetar će u Bosni biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura od -10 do -3, na jugu do 2, a dnevna od -5 do 1, na jugu zemlje do 4 °C.

Sutra će u Hercegovini i na jugozapadu Bosne biti pretežno vedro. U ostatku zemlje se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje poslije podne. Jutarnja temperatura će biti između -11 i -5, na jugu do 0, a dnevna od -4 do 2, na jugu zemlje do 6 °C.

I u srijedu će u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne biti pretežno vedro. U ostatku zemlje jutro će biti sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Jutarnja temperatura od -11 do -5, na jugu do 0, a dnevna od -4 do 2, na jugu zemlje do 8 °C.

Za četvrtak se na sjeverozapadu Bosne prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -10 do -3, na jugu do 1, a dnevna od -4 do 2, na jugu zemlje do 7 °C.