Prognoza vremena: Danas pretežno sunčano, veće padavine od sredine sedmice

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne umjeren porast naoblake u Bosni i na krajnjem jugoistoku Hercegovine može usloviti lokalne pljuskove, ponegdje praćene slabom grmljavinom.

Vjetar je slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 19 do 25, na jugu do 27 °C.

Sutra će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju na sjeveru i istoku Hercegovine, istočnim, jugoistočnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar će biti slab istočni i sjeveroistočni, a jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 19, a dnevna od 22 do 26, na jugu do 28 °C.

U srijedu će biti pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslije podne i jednim dijelom noći širom zemlje se očekuju pljuskovi i grmljavina. Vjetar će biti slab istočni i sjeveroistočni, a jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 °C.

Tokom četvrtak u Bosni će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini prije podne se prognozira pretežno sunčano. Poslije podne nas očekuje porast naoblake praćen pljuskovima i grmljavinom. Vjetar će biti slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka će biti od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 °C