Prognoza vremena: Danas sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Povremeno slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne.

U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar je slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom je između 6 i 11°C, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 15 i 21°C.

Za sutra se prognozira pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i slabom grmljavinom. Vjetar će biti slab južnog smjera, a najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.

U srijedu će biti djelomično vedro i promjenljivo vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar će biti slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 7 i 12°C, na jugu do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 10 i 15°C, na jugu do 18°C.

Tokom četvrtka se očekuje sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom. Vjetar će biti slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati od 0 do 5°C, na jugu do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti od 10 do 15°C, na jugu do 17°C.