Prognoza vremena: Danas sunčano, za vikend manje temperature

U Bosni i Hercegovini će danas veći dio dana biti sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U poslijepodnevnim i večernjim satima jače naoblačenje sa sjeverozapada u Bosni će usloviti obilnije pljuskove sa grmljavinom i jakim udarima vjetra.

Lokalno je moguća pojava grada. Vjetar će veći dio dana biti južnog i jugozapadnog smjera. Dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 17 i 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka će biti uglavnom između 31 i 37°C.

Podsjećamo, Federalni hidrometeorološki zavod je izdao narandžasto upozorenje danas od 18 sati pa sutra do 4 sata, a zbog jakih pljuskova i lokalne pojave grada.

Sutra će u našoj zemlji biti djelomično vedro sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom uglavnom prije podne. Na jugu i istoku Hercegovine lokalnih pljuskova može biti i u drugom dijelu dana. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

U nedjelju će u Hercegovini biti sunčano vrijeme, a u Bosni sa umjerenom oblačnosti. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

Tokom ponedjeljka će biti sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka se prognozira većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C, na jugu zemlje do 31°C.