Prognoza vremena: Kišovito danas i tokom vikenda

Danas će u našoj zemlji biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje uglavnom prije podne. Lokalno jači pljusak je moguć na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne, dok će u većem dijelu Bosne padati slabija kiša.

U drugom dijelu dana slabiji lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine. Vjetar je umjeren i jak južnog smjera. Povremeno su mogući olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom je između 10 i 16°C, dok će najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme će biti sutra. Prije podne slabiji lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. U drugom dijelu dana kiša se očekuje širom zemlje. Vjetar će biti jak, sa olujnim udarima, južnog smjera. U večernjim satima vjetar će oslabiti i mijenjati smjer na sjever. Temperatura zraka većinom će biti između 13 i 19°C.

U nedjelju nas čeka pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom. Na jugu zemlje će padati kiša. Smanjenje oblačnosti se prognozira u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog smjera, a temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

Tokom ponedjeljka će biti pretežno sunčano prije podne, a novo naoblačenje sa zapada se može očekivati u poslijepodnevnim satima. Vjetar će puhati slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između -8 i -3°C, na jugu do 3°C, a najviša dnevna temperatura zraka će uglavnom biti između 0 i 4°C, na jugu do 8°C.