Prognoza vremena: Maglovito i oblačno vrijeme

Danas će širom Bosne po kotlinama biti dugotrajna magla ili niska oblačnost. Sunčanije vrijeme se prognozira u drugoj polovini dana.

Pretežno sunčano vrijeme je na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar je slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom je između -7 i -1°C, na jugu do 3°C, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu do 10°C.

Za sutra se u Bosni najavljuje dugotrajna magla i niska oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano dio prijepodneva, dok se sredinom dana očekuje naoblačenje sa zapada. Vjetar će biti slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu do 9°C.

U nedjelju se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će usloviti širom zemlje kišu ili susnježicu u nizinama i snijeg u višim područjima. Puhat će slab vjetar, prije podne južnog i jugozapadnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na zapad i sjeverozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom će biti između -4 i 0°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 2 i 6°C, na jugu do 9°C.

Tokom ponedjeljka će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Vjetar će biti slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C.