Prognoza vremena: Nestabilne vremenske prilike za vikend

U Bosni će danas biti djelomično vedro. U jutarnjim satima dosta niske naoblake ili magle se očekuje na sjeveru Bosne i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima.

U drugoj polovini dana širom Bosne su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, dok će u Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Poslije podne lokalni pljusak je moguć na sjeveru Hercegovine.

Vjetar je slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom je između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.

Sutra će u našoj zemlji biti djelomično vedro i nestabilno vrijeme, povremeno  pljuskovima i slabom grmljavinom. Vjetar će biti slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C.

Za nedjelju se prognozira pretežno oblačno i dalje nestabilno vrijeme. Širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Izgledni su i obilniji pljuskovi. Vjetar će biti slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 27°C.

U ponedjeljak se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme, povremeno uz slabije lokalne pljuskove. U Hercegovini sunčanije uz umjerenu naoblaku. Vjetar će biti slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 29°C.