Prognoza vremena: Nestabilno vrijeme i u narednim danima, mogući lokalni pljuskovi

Danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina.

Padavine se ne prognoziraju na sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27°C.

U utorak će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U većem dijelu zemlje su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Padavine se ne prognoziraju na sjeveroistoku Bosne. Vjetar će biti slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se mjeriti između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27°C.

U srijedu se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Puhat će slab vjetar do umjerene jačine sjevernog smjera, a najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 10 i 15°C, dok će najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

Za četvrtak se prognozira umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar će biti slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka će biti uglavnom od 9 do 15°C, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.