Prognoza vremena: Nestabilno vrijeme ove sedmice, periodično kiše i pljuskovi

Danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme i nešto sunčanije prije podne.

Tokom dana će i dalje biti nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima, a ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina, dok je lokalno moguća i pojava grada.

Vjetar je slab u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka će se mjeriti od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 23 do 30°C.

Sutra nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa sunčanim periodima. Tokom dana ipak se ponovo prognozira nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom, dok je lokalno moguća i pojava grada. Vjetar će biti umjeren do pojačan južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka će iznositi uglavnom od 14 do 20, dnevna od 22 do 28, a na jugu i sjeveroistoku Bosne do 28°C.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme se prognozira u srijedu. U jutarnjim satima lokalnim pljuskovi su moguću na jugu i jugozapadu zemlje. U ostatku dana širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom. Puhat će slab vjetar do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka će biti od 12 do 18, na jugu i sjeveru zemlje do 20, a dnevna od 21 do 28°C.

I za četvrtak meteorolozi predviđaju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto sunčanije se očekuje u sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Tokom dana, ponegdje u Bosni može pasti malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka će biti od 14 do 20, a dnevna od 22 do 28°C.