Prognoza vremena: Nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima u prvoj polovini sedmice

Danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a moguća je i pojava grada.

Puhat će vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 23°C, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 34°C.

Sutra će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a moguća je i pojava grada. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, u Bosni većinom istočnog i sjeveroistočnog smjera. Na području Hercegovine i jugozapadu Bosne vjetar južog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 32°C.

Za srijedu se također može očekivati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je i pojava grada. Vjetar će biti slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se mjeriti od 13 do 17°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti od 25 do 31°C.

Tek u četvrtak će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Lokalnih pljuskova i grmljavine može biti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar će biti slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom će biti od 11 do 16°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će biti između 26 i 32°C.