Prognoza vremena: Oblačno i maglovito u nadolazećim danima

Jutros je u Bosni i Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Po kotlinama u Bosni će biti dugotrajne magle ili niske oblačnosti. Novo naoblačenje se očekuje sa sjevera tokom noći na subotu.

Vjetar je slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom je između -3 i 2°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 4 i 10°C, na jugu zemlje do 15°C.

Sutra će kratkotrajno naoblačenje u Bosni u jutarnjim satima usloviti kišu ili susnježicu u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. Zatim se očekuje razvedravanje. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između -1 i 4°C, na jugu do 8°C, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C.

U nedjelju se prognozira više oblačnosti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U ostatku zemlje se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka bi trebala biti između -3 i 1°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 3 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C.

Prvog dana naredne sedmice, u ponedjeljak, prije podne po kotlinama i u centralnim i istočnim područjima i sjeveru zemlje se očekuje magla ili niska naoblaka, a u ostatku zemlje će biti sunčano. Vjetar će biti slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C.