Prognoza vremena: Oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima

Danas se u Bosni i Hercegovini prognozira oblačno vrijeme s kišom. Obilnije padavine su prognoziraju na području Hercegovine.

Vjetar je slab do umjerene jačine, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C.

Sutra će u našoj zemlji biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s jačim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar će biti umjeren i jak južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22°C.

U srijedu će ponovo biti pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar se prognozira slab do umjerene jačine. Prije podne jugo, a u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka će biti većinom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C.

Oblačno vrijeme će biti u četvrtak, a u Bosni sa slabom kišom. Jači pljuskovi i grmljavina se prognoziraju na području Hercegovne. Vjetar će biti slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka se prognozira većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje od 16 do 19°C.