Prognoza vremena: Oblačno s padavinama

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano prije podne. U drugom dijelu dana postepeno naoblačenje se može očekivati sa zapada.

Vjetar je slab, prije podne istočnog i sjeveroistočnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 0 i 5°C, na jugu od 8 do 12°C.

Sutra nas očekuje pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u večernjim satima na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. Tokom noći na srijedu padavine se šire na veći dio zemlje. Vjetar će biti slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između -3 i 1°C, na jugu od 3 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti u rasponu od 4 do 8°C, na jugu do 11°C.

Oblačno vrijeme se prognozira i tokom srijede. U Bosni u nizinama s kišom ili susnježicom koji bi prelazili u snijeg. U višim područjima će padati snijeg. U Hercegovini se očekuje kiša. Puhat će i slab vjetar, u Bosni sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Temperatura zraka većinom će biti između 0 i 5°C, na jugu od 6 do 11°C.

U četvrtak će prije podne biti pretežno oblačno vrijeme, većinom sa slabim snijegom. Na jugu zemlje kiša. U drugom dijelu dana može se očekivati prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar će biti slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu do 6°C, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu od 8 do 11°C.