Prognoza vremena: Oblačno vrijeme danas i tokom vikenda

Danas će u našoj zemlji biti pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slabija kiša će padati na području Hercegovine, istoku i sjeveroistoku Bosne. U drugom dijelu dana kiša se očekuje u većem dijelu zemlje, na planinama i snijeg.

U noći na subotu i u nizinama će padati susnježica ili snijeg, osim na jugu zemlje. Vjetar će biti slab južnog smjera, a u poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu do 15°C.

Sutra će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme. Većinom će padati susnježica ili snijeg, na jugu zemlje kiša. Prestanak padavina i smanjenje oblačnosti prognozira se u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne će puhati bura. Temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.

Tokom nedjelje preovladavat će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po Bosni lokalno može padati slab snijeg. Najviše sunčanog vremena će biti na jugu zemlje. Vjetar će puhati umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između -5 i 0°C, na jugu do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom se očekuje između -1 i 5°C, na jugu do 9°C.