Prognoza vremena: Oblačno vrijeme i padavine tokom većeg dijela sedmica

Danas će u našoj zemlji biti prije podne pretežno oblačno s kišom i pljuskovima, dok će se u drugom dijelu dana doći do postepenog smanjenje oblačnosti i prestanka padavina.

Vjetar je slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka je većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka će biti uglavnom između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 27°C.

Sutra nas očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura će biti uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 29°C.

U srijedu će biti sunčanije prije podne. U drugom dijelu dana u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 27°C.

Tokom četvrtka se očekuje oblačno sa kišom. Vjetar će biti slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C, a najviša dnevna temperatura zraka će biti uglavnom između 17 i 22°C.