Prognoza vremena: Oblačno vrijeme, izgledne i padavine

Danas će u Bosni i Hercegovini biti malo do umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana nas očekuje postepeni porast oblačnosti. Nešto manje oblačnosti i sunčanije se očekuje na jugu i jugozapadu.

U večernjim satima, ponegdje u Bosni može pasti i malo kiše, a na planinama i malo snijega. Vjetar slab, veći dio dana, zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu do 6, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16°C.

Za sutra se u Bosni prognozira pretežno oblačno, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana lokalno će biti slaba kiša, a na planinama može pasti i malo snijega. Vjeta će biti slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka će biti od -1 do 4, na jugu do 7, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 16°C..

Pretežno oblačno vrijeme se očekuje i tokom nedjelje. Prije podne lokalno slaba kiša je moguća u Hercegovini, a poslije podne i tokom noći kiša se prognozira u većem dijelu naše zemlje. Na planinama se očekuje snijeg. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 8 do 12, na jugu do 16°C.

U ponedjeljak će također biti pretažno oblačno vrijeme sa slabom kišom, a na planinama i sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 7 do 12, na jugu do 16°C.