Prognoza vremena: Oblačno vrijeme, očekuju se i padavine

Jutros je u zapadnim, sjeverozapadnim i jugoistočnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim područjima sunčano uz malu oblačnost.

Danas će u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne uglavnom biti pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje prognozira se sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake tokom dana. Lokalni pljuskovi su moguća ponegdje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Tokom noći jači pljuskovi sa grmljavinom se očekuju na zapadu i sjeverozapadu Bosne.

Pretežno oblačno vrijeme će biti tokom sutrašnjeg dana. U jutarnjim satima kiša, jači pljuskovi i grmljavina se očekuju u zapadnim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne, a u ostatku dana i tokom noći u cijeloj zemlji. Širom zemlje se očekuju intenzivnije padavine, što može uzrokovati pojavu bujica i urbanih poplava. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 19 do 25, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 29 °C.

U nedjelju će biti oblačno i osjetno svježije vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima. U Hercegovini je moguća i grmljavina. Poslije podne padavine prestaju u Hercegovini, a do kraja dana ili tokom noći i u ostatku zemlje. Vjetar će biti slab zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 18, a dnevna od 11 do 16, na jugu do 22 °C.

Pretežno oblačno vrijeme se prognozira i u ponedjeljak. U centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne, te na istoku i jugoistoku Hercegovine se očekuje kiša ili lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka će biti od 10 do 14, na jugu do 17, a dnevna od 12 do 18, na jugu od 20 do 26 °C.