Prognoza vremena: Oblačno vrijeme s kišom i snijegom

Danas će biti oblačno vrijeme u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne tokom dana postepeno će se naoblačiti. Kiša se očekuje u noći na utorak.

Vjetar je slab južnog smjera, a najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, na jugu do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 9 i 15°C.

Sutra će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme s kišom. Na planinama će padati snijeg. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini će puhati jugo prije podne. Temperatura zraka većinom će iznositi između 5 i 10°C, na jugu do 14°C. Od poslijepodnevnih sati temperatura zraka će opadati.

U srijedu se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Bosni u nizinama sa kišom ili susnježicom, a u višim područjima sa snijegom. U poslijepodnevnim i večernjim satima i u nizinama može padati slab snijeg. U Hercegovini će kiša padati prije podne, dok će na planinama padati snijeg. U poslijepodnevnim satima u Hercegovini se prognozira smanjenje oblačnosti. Vjetar će biti umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka će iznositi većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 12°C.

Tokom četvrtka u ranim jutarnjim satima lokalno u Bosni može padati slab snijeg. U većem dijelu zemlje će biti oblačno prije podne uz postepeno smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. U centralnim i istočnim područjima može se zadržati niska naoblaka cijeli dan. Najviše sunčanog vremena će biti na jugu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka će biti većinom između -4 i 2°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će iznositi između 1 i 5°C, na jugu do 12°C.