Prognoza vremena: Oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima tokom vikenda

Danas će u Bosni biti djelomično vedro vrijeme, a u Hercegovini sunčanije prije podne. I dalje se nastavlja period nestabilnog vremena.

Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar je slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom se prognozira između 19 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C.

Sutra će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano prije podne. Širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, većinom od sredine dana prema večernjim satima. U sjevernim područjima lokalni pljuskovi su mogući i prije podne. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog smjera, a najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

I u nedjelju nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima se najavljuju prolazni lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar je slab do umjerene jačine, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.

Prvog dana naredne sedmice u Bosni i Hercegovini će biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme, povremeno s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar će biti slab, u Bosni zapadnog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 24°C, na jugu zemlje do 27°C.