Prognoza vremena: Oblačno vrijeme s pljuskovima

Ovog jutra je u našoj zemlji oblačno vrijeme s kišom u većini područja. Tokom danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima.

Vjetar je slab do umjeren južni i jugoistočna, a dnevna temperatura zraka će biti između 10 i 16°C.

Sutra će biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme, povremeno s pljuskovima širom zemlje. Na planinama će padati i slab snijeg. Vjetar će biti slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 11°C., a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu do 15°C

Pretežno oblačno vrijeme će biti tokom nedjelje. U Bosni većinom sa slabom kišom. Jači pljuskovi se očekuju na području Hercegovine. Na planinama će padati i slab snijeg. Vjetar će biti slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C, na jugu do 15°C.

U ponedjeljak će biti pretežno oblačno prije podne. Po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Smanjenje oblačnosti se prognozira u drugom dijelu dana, dok će vjetar biti slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 3 i 7°C, na jugu do 10°C, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu do 16°C.