Prognoza vremena: Oblačno vrijeme sa snijegom i susnježicom

Danas u našoj zemlji oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom u Bosni. U nizinama se prognozira slaba kiša, koja se može lediti u dodiru a tlom. U Hercegovini se očekuje slaba kiša.

Intenzivnije padavine se najavljuju u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Vjetar će biti slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu zemlje od 3 do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10°C.

Sutra će u Bosni također biti oblačno vrijeme, ponegdje sa susnježicom ili snijegom, dok u nizinama može pasti i malo kiše. U većem dijelu Hercegovine prognozira se smanjenje oblačnosti. Vjetar će biti slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10°C.

I u srijedu će u Bosni biti oblačno vrijeme te ponegdje sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini se najavljuje djelomično vedro vrijeme. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između -1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 10°C.

Pretežno oblačno vrijeme nas očekuje i u četvrtak. Tokom dana, u Bosni će biti susnježice i snijega. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10°C.