Prognoza vremena: Oblačno vrijeme, u Bosni snijeg i susnježica

Danas će oblačno vrijeme biti u Hercegovini, te na zapadu i jugozapadu Bosne, a gdje lokalno može pasti malo kiše, dok će u većem dijelu Bosne bit djelomično vedro vrijeme.

Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

Za sutra se u Bosni i Hercegovini prognozira oblačno vrijeme s kišom. Padom temperature zraka tokom noći na nedjelju u Bosni će kiša prelaziti u snijeg ili susnježicu. Vjetar će biti umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. U večernjim satima će vjetar u Bosni promijeniti smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 4 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C.

U nedjelju se u našoj zemlji očekuje također oblačno vrijeme. U Bosni se prognozira susnježica ili snijeg, a u nizinama će padati i kiša, kao i u Hercegovini. Vjetar će u Bosni biti umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini će puhati jugo, prije podne sa jakim udarima. Temperatura zraka većinom između 1 i 7°C, na jugu zemlje od 9 do 14°C.

Oblačno vrijeme se najavljuje i za ponedjeljak. U Bosni se ponovo očekuje vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom, a u Hercegovini kiša. Vjetar će biti slab sjevernog smjera, a u Hercegovini će puhati jugo u jutarnjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka će većinom biti između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.