Prognoza vremena: Oblačno vrijeme u danima pred nama uz povremene padavine

Danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme, Bosni sa slabim snijegom, a u Hercegovini sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima.

Vjetar je slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 2, na jugu do 6, a dnevna -1 do 3, na jugu od 8 do 12 °C.

I za sutra se najavljuje oblačno vrijeme. Prije podne na jugu zemlje je moguća slaba kiša. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne, poslije podne, očekuje se prolazno razvedravanje. Vjetar će biti slab u Bosni, istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, veći dio dana, jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 2, na jugu do 7, a dnevna od -1 do 5, na jugu zemlje od 10 do 16 °C.

U srijedu se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno slaba kiša će padati u Hercegovini, a ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne kiša ili susnježica. Poslije podne i tokom noći u nizinama Bosne kiša, u višim područjima i na planinama snijeg, a u Hercegovini kiša. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu od 6 do 10, dnevna od 0 do 5, na jugu zemlje od 7 do 12 °C.

Pretežno oblačno vrijeme se prognozira i u četvrtak. Prije podne kiša se očekuje na sjeveru, sjeverozaopadu i sjeveroistoku Bosne. Poslije podne i dio noći padavine u većem dijelu zemlje. U nizinama će padati kiša, a u višim područjima i na planinama susnježica ili snijeg. Vjetar slab, veći dio dana, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 4, na jugu do 8, dnevna od 2 do 8, na jugu zemlje od 11 do 16 °C.