Prognoza vremena: Oblačno vrijeme u sedmici pred nama

Danas se u Bosni i Hercegovini prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se uglavnom očekuje na zapadu i sjeverozapadu Bosne, a u većem dijelu zemlje rijetko može pasti malo kiše.

Vjetar je slab, u Bosni sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini će puhati jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17 °C.

Sutra će biti pretežno oblačno prije podne. Ponegdje u južnim i istočnim područjima može pasti i malo kiše. Smanjenje oblačnosti se očekuje u drugom dijelu dana. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 °C.

U srijedu će u našoj zemlji biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 °C.

U četvrtak će također biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka se očekuje većinom između 4 i 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 °C.