Prognoza vremena: Oblačno vrijeme uz kišu i snijeg

Danas se u našoj zemlji prognozira postepeno naoblačenje sa jugozapada. U poslijepodnevnim i večernjim satima padavine se prvo očekuju na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne.

U nizinama će biti kiša, a u višim područjima snijeg. U utorak prije podne padavine će se proširiti na cijelu zemlju. Vjetar je slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom je između -8 i -2°C, na jugu do 2°C, dok će najviša dnevna temperatura zraka biti uglavnom između 3 i 9°C.

Sutra će biti oblačno vrijeme s kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, jugo prije podne. U drugoj polovini dana vjetar će promijeniti smjer na sjever i sjeverozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 1 i 4°C, na jugu od 7 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će iznositi između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

Za srijedu se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u Bosni i sjeveru Hercegovine može se očekivati prolazan slab snijeg ili susnježica. Puhat će slab vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera, koji u večernjim satima mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između -3 i 2°C, na jugu od 3 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će iznositi između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C.

U četvrta se očekuje novo naoblačenje s jugozapada koje bi u poslijepodnevnim i večernjim satima uslovilo kišu na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar će biti slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom se prognozira od -5 do 0°C, na jugu do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 3 i 8°C, na jugu do 11°C.