Prognoza vremena: Oblačno vrijeme uz kišu u narednim danima

Danas će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme, većinom sa slabom kratkotrajnom kišom. Padavine su češće na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne.

Vjetar je umjeren i jak, sa olujnim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 5 i 10 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti od 10 do 16 °C.

Za danas je Federalni hidrometeorološki zavod izdao i narandžasto upozorenje, a zbog vjetra južnog smjera koji se očekuje širom zemlje. Upozorenje se odnosi na period od danas 23. februara od 6 sati, pa do sutra 24. februara do 10 sati.

Za sutra se također prognozira oblačno vrijeme s kišom. Jače padavine se očekuju na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Umjereno i jako jugo će puhati prije podne. U drugom dijelu dana vjetar će oslabiti. Temperatura zraka većinom će biti između 7 i 14 °C.

I u nedjelju nas očekuje oblačno vrijeme s kišom. Jače padavine se očekuju na području Hercegovine. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar će biti slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 6 °C, na jugu zemlje do 10 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 °C.

Pretežno oblačno vrijeme se prognozira za ponedjeljak, većinom sa slabom kratkotrajnom kišom. Padavine su češće na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 6 °C, na jugu zemlje do 10 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 °C.