Prognoza vremena: Oblačno vrijeme uz kišu u većini područja

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i zapadnim područjime Bosne se očekuje kiša, uglavnom poslije podne i tokom noći.

Vjetar je slab do umjeren, povremeno s jakim udarima, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka iznosi od 4 do 10, u sjevernim područjima Bosne do 12, a dnevna će biti od 10 do 16, na sjeveru zemlje do 19 °C.

Sutra nas očekuje oblačno vrijeme s kišom u većini područja. Manja vjerovatnost za padavine na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Intenzivnije padavine u sjevernim područjima Hercegovine i na jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren do pojačan s jakim udarima južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu i sjeveru zemlje do 14, a dnevna od 12 do 18 °C.

I u nedjelju će biti oblačno vrijeme s kišom. Na vrhovima planina je moguć slab snijeg. Intenzivnije padavine se očekuju u Hercegovini. Vjetar će biti slab do umjeren, povremeno s jakim udarima. južni i jugoistočni. Tokom dana vjetar postepeno slabi. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, a dnevna od 8 do 14, u sjevernim područjima Bosne do 17 °C.

Za ponedjeljak se prognozira pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, a dnevna od 8 do 14 °C.