Prognoza vremena: Oblačno vrijeme uz lokalne pljuskove

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz postepeno naoblačenje tokom poslijepodneva.

Vjetar je slab, uglavnom, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka iznosi od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 26 do 32 °C.

Sutra će tokom jutra biti umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno naoblačenje. U jutarnjim satima kiša ili lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini i istočnim područjima Bosne. Poslije podne i tokom noći kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju širom zemlje. Vjetar slab zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, a dnevna od 24 do 29, na jugu do 32 °C.

U srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom, se očekuju u sjevernim i istočnim područjima Bosne, a poslije podne u većini područja. Vjetar će biti slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 21, a dnevna od 19 do 25, na jugu do 28 °C.

Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost će biti tokom četvrtka. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove se može očekivati magla. Vjetar će biti slab promjenljivog smjera, a jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 22 do 28 °C.