Prognoza vremena: Oblačno vrijeme za vikend uz malo snijega

Danas se u Bosni i Hercegovine očekuje oblačno vrijeme većinom sa snijegom. Na jugu se prognozira slaba kiša u jutarnjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje od 2 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, a na jugu zemlje od 5 do 9°C.

Sutra će u Bosni biti oblačno sa slabim snijegom. U Hercegovini oblačno će biti prije podne, a u poslijepodnevnim satima u većem dijelu Hercegovine se očekuje razvedravanje. Oblačno vrijeme će se zadržati na sjeveru Hercegovine. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu zemlje od 2 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

Za nedjelju se prognozira oblačno u Bosni i na sjeveru Hercegovine. U Bosni će prije podne lokalno padati slab snijeg. U većem dijelu Hercegovine će biti sunčano. Vjetar će biti slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu od 5 do 8°C.

Za ponedjeljak se najavljuje sunčanije vrijeme uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3°C, na jugu do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu od 5 do 8°C.