Prognoza vremena: Očekuje se sunčan vikend

Danas je u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Ponegdje u planinskim područjima i na sjeverozapadu Bosne moguć je i kratkotrajni pljusak.

Vjetar je slab u Hercegovini i na jugozapadu Bosne zapadni i jugozapadni, a u ostalim područjima sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, na jugu i sjeveru do 21, a najviša dnevna od 27 do 33°C.

Sutra će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Ponegdje u planinskim i sjevernim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Puhat će slab vjetar do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, a najviša dnevna od 28 do 34°C.

I za nedjelju se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne i krajem dana moguća je kiša i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka će iznositi od 14 do 19, a najviša dnevna od 30 do 35°C.

U ponedjeljak se prognozira malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Ponegdje uz nešto više oblaka moguća je i kiša ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, a najviša dnevna od 28 do 33°C.