Prognoza vremena: Ove sedmice pretežno oblačno vrijeme

Danas je u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanog vremena je u Hercegovini. Prolazni pljuskovi i slaba grmljavina se očekuju širom zemlje.

U jutarnjim satima pljuskovi su u sjevernim područjima, a tokom dana u većem dijelu zemlje. Bez padavina će biti na jugu Hercegovine. Vjetar je slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka je uglavnom između 14 i 20°C, na jugu zemlje do 27°C.

Pretežno oblačno vrijeme će biti i sutra. Tokom poslijepodneva smanjenje naoblake se očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Povremeno slaba kiša ili lokalni pljusak se očekuju u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar će biti slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka će biti od 7 do 12, na jugu do 16, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 22 °C.

I za srijedu se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i tokom noći kiša i pljuskovi se očekuju u većem dijelu naše zemlje. Na krajnjem sjeveroistoku Bosne uglavnom će biti bez padavina. Vjetar je slab do umjeren, uglavnom, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka će biti u rasponu od 5 do 11, na jugu do 15, a dnevna od 15 do 21, na jugu do 23 °C.

U četvrtak će biti oblačno vrijeme s kišom, a vjetar slab istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka je od 8 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 12 do 18, na sjeveroistoku Bosne do 21 °C.