Prognoza vremena: Pljuskovi u prvoj polovini sedmice

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prije podne su lokalni pljuskovi mogući u Hercegovini i na sjeverozapadu Bosne.

Poslije podne i tokom noći kiša i pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom se očekuju u većem dijelu naše zemlje. Vjetar je slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 12 do 18, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 22 °C.

Sutra će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar će biti slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka se očekuje u rasponu od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 18 °C.

U srijedu će u jutro biti oblačno s kišom u većem dijelu zemlje. Na vrhovima planina je moguć snijeg. U ostatku dana se prognozira postepeni prestanak padavina i smanjenje naoblake. Vjetar će u Bosni biti slab do umjeren sjeverni i sjeverzapadni, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 19 °C.

Pretežno sunčano vrijeme se prognozira za četvrtak. Vjetar će biti slab promjenljivog smjera, a jutarnja temperatura zraka od 3 do 9, na jugu do 12, dnevna od 13 do 19, na jugu do 20 °.