Prognoza vremena: Pogoršanje vremenskih prilika, očekuju se padavine

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme, dok će u drugoj polovini dana postepeno jače naoblačenje sa zapada usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu.

Padavine se prvo očekuju na području Krajine i proširit će se na sjever i dio centralne Bosne. Glavnina padavina u cijeloj zemlji je tokom noći na subotu. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C, na području Krajine do 29°C.

Za sutra se u našoj zemlji prognozira pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar će biti slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 27°C.

Treba napomenuti da je izdato i narandžasto upozorenje zbog lokalnih pljuskovi praćeni grmljavinom i jakim udarima vjetra od petka od 14 sati, pa do subote do 15 sati.

U nedjelju će biti djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa pljuskovima praćenim grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.