Prognoza vremena: Pogoršanje vremenskih prilika ove sedmice

Danas je pretežno oblačno na zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu zemlje je mala do umjerena naoblaka.

Jače naoblačenje sa zapada u poslijepodnevnim i večernjim satima će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Moguće je i jače nevrijeme. Vjetar je umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38°C.

Sutra će Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Glavnina padavina je u ranim jutarnjim satima. Tokom dana lokalni pljuskovi se uglavnom očekuju na području Hercegovine, jugozapadu Bosne i Krajini. Vjetar većinom slab do umjerene jačine južnog smjera. Povremeno jakih udara vjetra može biti na zapadu, sjeverozapadu i djelomično u centralnim područjima Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C.

U srijedu će biti djelomično vedro i nestabilno s pljuskovima praćenim grmljavinom. Vjetar će biti slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar će biti sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 12 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C.

Tokom četvrtka će biti djelomično vedro i nestabilno s lokalnim pljuskovima, moguća je i slaba grmljavina. Vjetar će biti slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 26°C.