Prognoza vremena: Pretežno oblačno sa snijegom

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa susnježicom ili snijegom. Na jugu zemlje se prognozira slaba kiša.

Prije podne padavine se očekuju u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom dana i u ostalim dijelovima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

Pretežno oblačno vrijeme, većinom sa snijegom, očekuje se tokom sutrašnjeg dana, a na jugu zemlje kiša. Očekuje se i povećanje snježnog pokrivača. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 5, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje do 8°C.

U nedjelju će biti pretežno oblačno vrijeme sa snijegom, a u Hercegovini s kišom. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 5, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje do 8°C,

I u ponedjeljak se prognozira pretežno oblačno vrijeme sa snijegom, a u Hercegovini s kišom. Očekuje se i povećanje snježnog pokrivača. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 5, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 5, na jugu zemlje do 8°C