Prognoza vremena: Pretežno oblačno uz lokalne padavine, očekuje se i povećana magla ove sedmice

Jutros je u Bosni oblačno, a u Hercegovini je djelomično vedro. Kiša pada na istoku i sjeveroistoku Bosne i lokalno u centralnim i sjevernim područjima.

Tokom dana će u Bosni biti oblačno vrijeme. Većina padavina je prije podne. U drugom dijelu dana lokalno može pasti malo kiše. U Hercegovini je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Na sjeveru i istoku rijetko može pasti malo kiše.

Vjetar je u Bosni većinom slab sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne može puhati umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će iznositi između 13 i 18°C, na jugu zemlje od 23 do 27°C.

Sutra će također u Bosni biti pretežno oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti se prognozira u drugom dijelu dana. U Hercegovini će biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar će biti slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera, a najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu zemlje do 28°C.

U srijedu će u Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme. U Bosni mala do umjerena naoblaka, s tim što će dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove biti dosta magle i niske oblačnost. Vjetar će biti slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 29°C.

Tokom četvrtka u Hercegovini se očekuje sunčano vrijeme. Iako će iznad Bosne biti malo oblaka ukupni dojam sunčanog dana će narušiti magla i niska oblačnost po kotlinama i uz riječne tokove. Vjetar će biti slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C.

U petak će u Bosni i Hercegovini biti stabilno i sunčano vrijeme uz malo oblaka. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle i niske naoblake. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C.