Prognoza vremena: Pretežno oblačno vrijeme danas i tokom vikenda

Danas će u našoj zemlji biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C, na jugu do 16°C.

Za sutra se u Bosni i Hercegovini prognozira pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, u Hercegovini jugo. U Bosni prije podne vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C.

U nedjelju će prije podne biti pretežno sunčano vrijeme. Povećanje oblačnosti sa zapada u drugom dijelu dana. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C.