Prognoza vremena: Pretežno oblačno vrijeme ove sedmice

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne se očekuje slaba kiša, a na planinama slab snijeg.

Postepeni prestanak padavina se očekuje do kraja dana. Vjetar će u Hercegovini i na jugozapadu Bosne biti umjeren, na momente pojačan, a u ostatku zemlje slab, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka je od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna će biti od 6 do 12, na jugu do 17 °C.

Sutra će tokom jutra biti umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno naoblačenje vremena tokom dana. U kasnim večernjim satima kiša je moguća u sjevernim područjima Bosne. Vjetar će biti slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka će biti u rasponu od 1 do 7, na jugu do 10, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 20 °C.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme nas očekuje i u srijedu. Vjetar će ponovo biti slab, veći dio dana, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 21°C.

Za četvrtak se u Bosni prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno naoblačenje. U Hercegovini će biti sunčano vrijeme. Porast naoblake se prognozira poslije podne. U drugom dijelu dana kiša je moguća u Krajini, a tokom noći u većem dijelu naše zemlje. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 16 do 22°C.