Prognoza vremena: Pretežno oblačno vrijeme s padavinama

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Prema kraju dana i u večernjim satima u višim područjima i na planinama će biti i slab snijeg.

Glavnina padavina se prognozira poslije podne i tokom noći. Vjetar je slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni jugozapadni. Tokom dana vjetar mijenja smjer na sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka je od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna će iznositi od 10 do 16, na jugu zemlje do 18 °C.

Sutra će u centralnim i istočnim područjima Bosne biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje se najavljuje pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne porast naoblake se može očekivati na sjeveru zemlje. U centralnim i istočnim područjima Bosne je povremeno moguć slab snijeg. Poslije podne i tokom noći na sjeveroistoku Bosne će padati slaba kiša. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne će puhati umjerena do jaka bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka će isnoziti od -2 do 4, na jugu do 6, a dnevna od 4 do 10, na jugu zemlje do 14 °C.

U nedjelju možemo očekivati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar će biti slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka se prognozira u rasponu od -3 do 2, na jugu do 5, a dnevna od 6 do 12 °C.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme se prognozira i za ponedjeljkam. U kasnim večernjim satima kiša se očekuju u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne,. Vjetar će biti slab južni i jugozapadni, a jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, dok će dnevna temperatura iznositi od 8 do 14 °C.