Prognoza vremena: Pretežno oblačno vrijeme u sedmici pred nama

Danas će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme. U nizinama će padati kiša ili sunježica, a u višim područjima snijeg. U toku noći na utorak i u nizinama će padati snijeg.

U većem dijelu Hercegovine prognozira se sunčano prije podne, naoblačenje se očekuje u poslijepodnevnim satima. Pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom, možemo očekivati na sjeveru Hercegovine. Vjetar je u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera, a u Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Temperatura zraka je većinom između 2 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 16°C.

Sutra će u našoj zemlji biti pretežno oblačno vrijeme. U Bosni većinom sa snijegom, u nizinama može padati i sunježica. Prije podne slab snijeg može padati na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar će u Bosni biti umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne će biti bura koja će u poslijepodnevnim satima oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka se prognozira uglavnom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 3 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka će biti između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.

I tokom srijede će većinom biti oblačno vrijeme, a na jugu djelomično vedro. Lokalno malo snijega u Bosni može pasti u jutarnjim satima. U Hercegovini će padati slaba kiša u poslijepodnevnim satima. Vjetar će biti slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

Pretežno oblačno vrijeme nas očekuje i u četvrtak. Slaba kiša je moguća u nizinama na području Hercegovine, centralnim, istočnim i jugozapadnim dijelovima Bosne. U višim područjima slab snijeg. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C.