Prognoza vremena: Pretežno oblačno vrijeme, u srijedu padavine

Danas se većem dijelu naše zemlje prognozira sunčano vrijeme uz promjenljivu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake.

Vjetar će biti slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka je od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna temperatura će iznositi od 12 do 18 °C.

Sutra možemo očekivati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom noći slaba kiša je moguća u sjevernim područjima Hercegovine i na zapadu Bosne. Vjetar će biti slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka će biti od 4 do 10, na jugu i lokalno sjeveru zemlje do 12, a dnevna od 12 do 18, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne do 22 °C.

Pretežno oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom će prognozira za srijedu. Intenzivniji pljuskovi se očekuju u sjevernim područjima Bosne i na sjeveru Hercegovine. Prema kraju dana padavine će slabiti i prestati, a razvedravanje se može očekivati tokom noći. Vjetar će biti slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Poslije podne u Hercegovini vjetar mijenja smjer na sjeverni. Jutarnja temperatura zraka će biti od 7 do 13, na jugu do 15, a dnevna od 8 do 14, na jugu zemlje do 20 °C.

U četvrtak će biti pretežno sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje poslije podne. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblake. Vjetar će biti slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka će iznositi od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 9 do 15, na jugu zemlje do 18 °C.