Prognoza vremena: Pretežno oblačno vrijeme uz padavine

Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne se prognozira jači razvoj oblačnosti u centralnim, istočnim, sjevernim područjima Bosne, kao i ponegdje na istoku i sjeveru Hercegovini, što može usloviti lokalne pljuskove koji mogu biti praćeni grmljavinom.

Vjetar je slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne zapadni i jugozapadni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka je od 10 do 16, na jugu i sjeveru zemlje do 18, a dnevna od 22 do 28°C.

Sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom Poslijepodneva i dijela večeri u većem dijelu Bosne se očekuje kiša i lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Bosne intenzivnije padavine. Vjetar će biti slab do umjeren u Hercegovini i na jugozapadu Bosne južni i jugozapadni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka će iznositi od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 20 do 26, na jugu i sjeveru do 29°C.

U nedjelju nas očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vjetar će biti slab u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini veći dio dana južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka će se mjeriti od 12 do 18, dnevna od 16 do 22, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 25°C.

Za ponedjeljak se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar će slab u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne zapadni i jugozapadni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 20 do 26, na jugu i sjeveru do 28 °C.