Prognoza vremena: Pretežno oblačno vrijeme, uz povremene padavine i grmljavinu

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša je moguća na zapadu i sjeverozapadu Bosne, a poslije podne i dijelom večeri pljuskovi i grmljavina se očekuju u većem dijelu naše zemlje.

Vjetar je slab u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jugozapadni, a u ostalim područjima je prisutan sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 °C.

Sutra se također prognozira pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili jačim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vjetar će biti slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne južni i jugoistočni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka se prognozira u rasponu od 13 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 19 do 25, na jugu do 27 °C.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom se najavljuje za srijedu. Padavine se prognoziraju uglavnom poslije podne i dio noći, a na jugu Hercegovine uglavnom bez padavina. Vjetar će biti slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka se prognozira od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 17 do 23, na jugu do 26 °C.

Tokom četvrtka će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima, a ponegdje je moguća slaba grmljavina. Vjetar se očekuje slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka će biti od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 27 °C.