Prognoza vremena: Pretežno sunčano vrijeme za vikend

Danas se prije podne prognozira više oblačnosti na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne, a kada lokalno može pasti veoma malo kiše. U većem dijelu Bosne će biti pretežno sunčano vrijeme.

Puhat će vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom iznosi između 7 i 12°C, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 17 i 24°C.

Pretežno sunčano vrijeme se prognozira za sutrašnji dan. Vjetar će biti umjerene jačine južnog smjera, a povremeno su mogući jaki udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 6 i 11°C, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27°C.

Za nadjeljuju se također očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar će biti umjerene jačine, povremeno s jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se mjeriti između 7 i 13°C, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 21 do 27°C.

Veći dio dana tokom ponedjeljka će biti sunčano uz umjerenu naoblaku. U poslijepodnevnim satima se očekuje dolazak jačeg naoblačenja sa zapada. Od večernjih sati i tokom noći na utorak padavine će preći preko cijele zemlje. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 7 i 13°C, dok će najviša dnevna temperatura zraka uglavnom iznositi od 21 do 27°C.