Prognoza vremena: Smjena oblačnog i sunčanog vremena u danima pred nama

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jače naoblačenje sa zapada se očekuje tokom noći na subotu.

Vjetar je umjeren na momente i pojačan, južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 °C.

Sutra će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Na krajnjem jugu se očekuje nešto manje oblačnosti. Vjetar će biti slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura se prognozira zraka većinom između 5 i 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 °C.

U nedjelju u našoj zemlji možemo očekivati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje koje će uvjetovati kišu se očekuje tokom noći na ponedjeljak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 9, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 °C.

Prvog dana naredne sedmice se prognozira pretežno oblačno vrijeme s kišom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 9, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16 °C.